Değişimi durduramazsın ama yönetebilirsin!

Uludağ Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu, 19-22 Aralık tarihlerinde, Bursa’da, başta Endüstri Mühendisliği öğrencileri olmak üzere tüm üniversite öğrencilerini ve çeşitli alanlardan birçok firmayı bir araya getiren Endüstri Mühendisliği Ve Sanayi Zirvesi (EMSAZ) 2013’ü gerçekleştirdiler. Üçge’nin de sponsorları arasında bulunduğu zirvenin bu yılki teması “Değişimi durduramazsın ama yönetebilirsin” oldu.

Öğrencilerin akademik açıdan bilgilenmelerini, iş çevresiyle olan bağlantılarını güçlendirmelerini, sosyal ve kültürel yönden kaynaşmalarını sağlayan EMSAZ, Üniversite-Sanayi işbirliği açısından büyük öneme sahip. Zirvede bu yıl: “Yeşil Enerji, Savunma Sanayi, Türkiye’de Değişen ve Gelişen Üretim Yapısı” gibi konuların konuşulduğu paneller ve Robert Bosch, Tofaş, Üçge A.Ş, Coşkunöz Holding, Ermetal Şirketler Grubu ve Delphi firmalarına düzenlenen gezilerde 21 üniversiteden yaklaşık 700 öğrenci sanayi çevreleriyle buluştu.

Zirve programı dâhilinde Üçge BOSB tesislerine düzenledikleri teknik gezide Üçge BOSB üretim tesislerini gezen mühendis adayları, İnsan Kaynakları Uzmanı Esra İlgün tarafından yapılan sunumla Üçge’nin İnsan Kaynakları politikaları hakkında da bilgilendirildi.

Emsaz 2013’te panel, konferans, teknik geziler ve eğitimlerin yanı sıra; kurulan “Kariyer Fuarı”nda, firmalardan gelen insan kaynakları yetkilileri ile üniversite öğrencileri buluştular. Staj ve part-time iş başvuruları almak amacıyla kurulan kariyer stantlarında öğrenciler, mezuniyetlerinden önce firmalarla buluşma şansını yakaladılar.