Geleceğin Lojistikçileri ÜÇGE DRS’de

Balıkesir Üniversitesi Bigadiç MYO Lojistik bölümü öğrencileri, ÜÇGE DRS Depo Raf Sistemleri A.Ş. nin üretim üslerinden biri olan Mustafakemalpaşa tesislerini teknik gezi kapsamında ziyaret ettiler. Ziyarete, Üçge DRS Mustafakemalpaşa Fabrikası Üretim Yönetmeni Ayhan Çatak ve İç Ticaret ve Bayiler Yönetmeni Mehmet Dilsizoğlu evsahipliği yaptılar. Lojistik bölümü öğrencileri, ÜÇGE DRS fabrikasında düzenlenen Teknik Gezi kapsamında Depolama ve Raf sistemleri hakkında bilgi aldılar ve bu alandaki en ileri teknolojiyi yakından incelediler.

Üçge DRS’nin teknoloji ve otomasyon alt yapısına karşı hayran kaldıklarını belirten geleceğin lojistikçileri, tesisin modernizasyonu ve yerleşim düzenini çok beğendiklerini, Üçge DRS’nin çok yalın ve modern olan teknolojik üssünde az kişi ile bu kadar çok ürün üretilebilmesi karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediklerini ifade ettiler.

Ziyarette Üretim Yönetmeni Ayhan Çatak tarafından ‘Lojistikte Verimlilik’ konulu bir eğitim de gerçekleştirildi. Eğitimle ilgili açıklama yapan Çatak, “İleride tüm lojistik programı mezunu öğrencilerin Lojistik operasyon yöneticisi olduklarında karşılarına çıkacak konuları ve çözümlerini kapsayan bir eğitim planladık. Raf sistemlerini en doğru şekilde kullanarak alan verimliliği konusundaki sıkıntıların nasıl üstesinden gelebileceklerinin ve bünyesinde bulunacakları işletmeye nasıl değer katabileceklerinin püf noktalarını aktardık” dedi.

Geleceğin lojistikçileri, mesleki bilgiler ile donatıldıkları teknik gezi ve eğitimin ardından Üçge DRS yöneticileri tarafından günün hatırası olarak hazırlanan hediyelerin takdimi ile programı tamamladılar.