Kalder – Tüsiad İşbirliğiyle 2015 Türkiye Mükemmellik Ödülleri Sahiplerini Buldu

KalDer ve TÜSİAD işbirliği ile düzenlenen 24. Kalite Kongresi 17-18 Kasım’da İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konferansta KalDer üyesi Üçge DRS Depo Raf Sistemleri A.Ş., standıyla yer alarak iki gün boyunca katılımcılara Üçge DRS hakkında bilgiler verdi.

Üçge’yi Kalite Kongresi’nde Üçge DRS Pazarlama Satış Direktörü Levent Şahin ve ekibi temsil etti. Üçge Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hayri Tuncer aynı zamanda KalDer Bursa Yönetim Kurulu Üyesi unvanıyla konferansın ev sahipleri arasında yer aldı.

KalDer 24. Kalite Kongresi, 2015 Türkiye Mükemmellik Ödülleri Töreni ile sona erdi. İş dünyasından yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı dev kongreye, KalDer ile TÜSİAD’ın 23 yıldan bu yana ortaklaşa düzenlediği Türkiye Mükemmellik Ödülleridamgasını vurdu.

Türkiye Mükemmellik Ödül Jürisi tarafından yapılan değerlendirmede; küçük ve orta ölçekli işletmeler kategorisinde finale kalan Damla Su Sapanca Fabrikası, küçük ve orta ölçek kamu yönetimi ve toplum hizmetleri kategorisinde finale kalan Antalya Muratpaşa Sabiha Gökçen Anaokulu ve büyük ölçek kamu yönetimi ve toplum hizmetleri kategorisinde yarışa katılan İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü’nün yeni sahibi oldu. 2015 Türkiye Mükemmellikte Süreklilik Ödülü için başvuran İGDAŞ İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş.’ye ise Türkiye Mükemmellikte Süreklilik Ödülü verildi.

Toplam kalite yönetim felsefesinin yaygınlaşmasında önemli rol oynayan organizasyonda Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü kazanan kuruluş sayısı 32’ye, Mükemmellikte Süreklilik Ödülü kazanan kuruluş sayısı ise 7’ye yükselmiş oldu.

Ayrıca törende EFQM Modeli’ni Avrupa’da uygulayan tek parlamento olan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)İdari Teşkilâtına ‘EFQM Mükemmellikte Kararlılık Belgesi’ takdim edildi.

TÜSİAD ile birlikte çıkılan yolculukta Türkiye’ye ve her biri ekonominin önemli birer mihenk taşı olan kurum ve kuruluşlara kattıkları değerin her geçen yıl katlanarak büyüdüğünü ifade eden KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A. Hamdi Doğan, ödül sahibi kurum ve kuruluşları tebrik etti. Bu sene 23.yılına ulaşan ödül organizasyonun, kurumların sürdürülebilir büyümesinde, stratejik plânlama süreçlerinde ve verimli iş modelleri oluşturmalarında, etkin rol oynadığını dile getiren A. Hamdi Doğan, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

A.Hamdi Doğan: Beklentimiz işbirliklerinin gelişmesi 

“Modelin geleceğinde kamu, sağlık, eğitim alanlarında yaygın işbirliğinin geliştirilmesi, yaygınlaştırılmasında ise sadeleşme, müşteri deneyimlerinin ağırlık kazanması temel beklentilerimiz arasındadır. Şüphesiz küresel işletmelerin çoğalması küresel yönetim modelleri kullanılmasını hızlandıracaktır.

KalDer olarak yolculuğumuz her zaman mükemmelliğe doğru. Cumhuriyetimizin 100.yılında sürdürülebilir kalkınma yaklaşımı çerçevesinde ülkemizi çağdaş yaşam düzeyine ulaştırmak amacıyla, Türkiye’nin tüm bölgelerinde mükemmellik kültürünü içselleştirmiş, rekabetçi kurum ve kuruluşlar yaratılmasına katkıda bulunmak yolculuğumuzun kilometre taşlarından biri.

Varlığımızı sürdürebildiğimiz sürece ülkemizin yaşam ve refah seviyesini daha da yükseltmek için yol katedeceğiz. Yurdumuzda uçtan uca mükemmelliği benimsemiş, bunu yaşam biçimine dönüştürmüş nice kuruluşlar yaratmaya çaba göstereceğiz. Unutulmamalı ki önemli olan yolculuğa çıkmak değil, yolculuğa nasıl çıkacağımıza, nasıl ilerleyeceğimize, nereye varmak istediğimize, karşılaşacağımız engelleri nasıl aşacağımıza önceden ve olabildiğince doğru karar verebilmektir. Biz buna doğru strateji ile doğru hedeflere ulaşma çabası diyoruz. EFQM Mükemmellik Modeli, bu yolculukta bizim için harika bir pusuladır.”

“TBMM mükemmelleşirse, Türkiye mükemmelleşir”

‘EFQM Mükemmellikte Kararlılık Belgesi’ni TBMM İdari Teşkilâtı adına alan TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu ise KalDer ile 4 yıl önce çıktıkları kalite yolculuğunu şöyle değerlendirdi:

“TBMM’yi dünyaya örnek bir parlamento yapmak için kendimize söz verdik. Zamanla gördük ki birçok kamu kurumu bizi örnek aldı. Çünkü biz şuna inanıyoruz; TBMM’de mükemmelliği sağlarsak Türkiye’de mükemmelliği sağlarız. O nedenle bu belgeyi çok önemsiyoruz. Şunu söylemeliyim ki epey değiştik. KalDer ile kalite yolculuğumuz bundan sonrada devam edecek. Çıtayı düşürmeyeceğiz. Bu belgeyi temizlik görevlimizden, en tepe yöneticimize kadar emeği olan tüm çalışanlarımız adına alıyorum.”

Toplam 27 firmanın Mükemmellilikte Kararlılık ve Mükemmellilikte Yetkinlik Belgesi aldığı ödül törenin de KalDer’de 10-15 ve 20 yılını dolduran değerlendiriciler de unutulmadı.

Kongreye ilişkin tüm detayları www.kalitekongresi.org adresinde bulabilirsiniz.