Kültür Günleri Bursalıları Buluşturmaya Devam Ediyor

İzgören Akademi & ÜÇGE işbirliği ve İKAYDER’ in desteğiyle, Bursa iş dünyasını, eğitim camiasının değerli isimleri ile bir araya getirerek sanayinin ve şehrin bilgi kaynağı olan ‘Kültür Günleri’ etkinliği bu yıl da devam ediyor. 11 Haziran’ da Bursa Crowne Plaza Otel’de düzenlenen etkinlikte İzgören Akademi Eğitmeni Ece Üvey “Duygusal Zeka” başlıklı semineriyle Bursalılarla buluştu.

2013 yılında ilki gerçekleştirilen, Bursa’ya ve Bursalılar’ a hizmet amacıyla herkese açık ve katılımın bedelsiz olarak düzenlendiği Kültür Günleri, bu yıl da farklı konu ve konuklarla Bursalılarla buluşmaya devam ediyor.

11 Haziran’da düzenlenen ‘Duygusal Zeka’ semineriyle ilgili açıklama yapan İzgören Akademi Eğitmeni Ece Üvey “Son yıllarda yapılan araştırmalara göre yaşamımızda ne kadar başarılı ya da ne kadar mutlu olduğumuz, IQ’dan çok EQ(Duygusal Zeka)’ya bağlıdır. Duygusal zeka, önce kişinin kendi hislerini ve duygularını tanıması, sonra başkalarının hislerini ve duygularını ayırt ederek eylemlerini bunlara göre şekillendirmesidir. “Duygusal Zekâ” kitabinin yazarı Daniel Goleman da ‘EQ’nun ‘IQ’dan daha önemli olduğunu kanıtlıyor. Duygusal zekanın doğuştan gelen bir özellik olmadığını, çocuklukta alınan duygusal derslerin, yaşam boyunca kişinin davranış tarzını belirlediğini belirtiyor. Bu seminerde de kişilerin önce duygularının farkında olması, kontrol edebilmesi kavramları insan ilişkilerini buna göre şekillendirmesinin önemi üzerinde durduk” dedi.

Bursa iş dünyasını bir araya getiren Kültür Günleri seminerinin sonunda Üçge Ynt.Krl.Bşk.Asistanı Mine Çakmak eğitmen Ece Üvey’e Üçge ve katılan konuklar adına teşekkür ederek çiçek takdim etti. Ardından Bursa PERDER Başkanı Haşim Kılıç günün anısına Ece Üvey’e ipek bir pano takdim etti. Seminer, tüm katılımcılarla birlikte hatıra fotoğrafı çekimi ile sonlandı.