PERAKENDE SEKTÖRÜNDE DEV BULUŞMA

PERAKENDE SEKTÖRÜNDE DEV BULUŞMA

Perakende sektörünün devleri ÜÇGE ile DIGI’den stratejik iş birliği kararı

Perakendenin mağaza ekipmanları ve raf sistemleri alanında dünyanın sayılı firmaları arasında yer alan ÜÇGE ile perakende endüstrisi otomasyonu alanında dünya lideri konumunda olan ve inovasyona dayalı gelişmiş teknolojileri ile sektörün yeni standartlarını belirleyen Japon elektronik devi DIGI stratejik iş birliği kararı aldı.

Temsilciliğini yürüttüğü diğer markalarla birlikte DIGI’ nin Türkiye distribütörlüğünü de yürütecek olan ÜÇGE, DIGI’ yi Türkiye’deki her alanda temsil edecek. 

Perakende sektörünün mağaza ekipmanları ve raf sistemleri alanında dünyanın sayılı firmaları arasında yer alan ÜÇGE ile kalite ve güvenilirlik üzerine inşa edilmiş olan tartım ve etiketleme ekipmanları dünyasının önde gelen şirketlerinden biri olan Teraoka Seiko arasında gerçekleşen iş birliği sözleşmesi ÜÇGE Yönetim Kurulu Başkanı Gökçin Aras ve Teraoka Seiko Yönetim Kurulu Başkanı Kazuharu Teraoka tarafından ÜÇGE BOSB Ana Fabrikası’nda imzalandı.

4 Mayıs 2018 itibarıyla başlayan iş birliği ile ilgili açıklama yapan ÜÇGE Yönetim Kurulu Başkanı Gökçin Aras: “ÜÇGE olarak DIGI ile stratejik öneme sahip iş birliğimiz Türkiye perakende sektörünün gelişimine yönelik çok önemli bir adım. Bildiğiniz gibi ÜÇGE Grup olarak Türkiye perakende sektörüne 41 yıldır hizmet veriyoruz. Mağaza ekipmanları, depo raf sistemleri, elektronik, e-ticaret, sektörel yayınlar ve organizasyonlar ile perakendenin her alanında sektörün çözüm ortağı konumundayız. Yüzde yüz yerli sermayeli bir firma olarak, perakende sektöründeki ilklerimiz ve yenilikçi ürünlerimizle sektörün gelişimine ve ülke ekonomisine katkı sağlamaktan büyük gurur duyuyoruz.

Gelişen organizasyon yapısında perakende sektörüne 8 ayrı şirketimizle hizmet vermeye devam etmekteyiz. Grup şirketlerimizden ÜÇGE Elektronik ile 25 yıldır perakendenin elektronik altyapısını kapsayan çözümlerle sektöre hizmet veriyoruz.

Perakende sektörünün hızlı gelişimine paralel olarak, sektörün şimdiki ve gelecekteki ihtiyaçlarını doğru analiz edip, kalite/fayda/fiyat dengesi ile birlikte en doğru çözümleri sunma gayesi içindeyiz. Perakende sektörünün gelişen ve farklılaşan ihtiyaçlarına en doğru ve en kapsamlı çözümleri sunma çabamız ve büyüyen hedeflerimiz doğrultusunda ÜÇGE olarak, diğer markalarla süregelen anlaşmalarımızın yanı sıra dünya devi DIGI ile de stratejik iş birliği kararı aldık. ÜÇGE Grup çatısı altında tüm şirket ve birimlerimizle birlikte perakendede ihtiyaç duyulan her noktada hizmet vereceğiz” dedi. 

Teraoka Seiko Yönetim Kurulu Başkanı Kazuharu Teraoka ÜÇGE ile yapılan stratejik iş birliğinden çok memnun olduğunu belirtti ve sözlerine şu şekilde devam etti; “ÜÇGE, rafların tek tek elle yapıldığı dönemde, perakende raf sistemleri üretiminde sanayileşmiş dünyadaki ilk firmalardan bir tanesi ve bu ÜÇGE’yi bu kategoride pazarın lideri konumuna getirmiştir. Bu yaklaşım Teraoka/DIGI ile büyük benzerlik gösteriyor. Biz de dünyadaki ilk elektronik tartıyı 1965 yılında geliştirdik ve o dönemden beri perakende ve gıda endüstrisi çözümleri için yenilikler yapıyoruz. Digi kendi iş alanında dünya lideri konumunda. İki firmanın da kurumsal kültürü ve kimyası birbirine çok yakın. Müşteri odaklı yaklaşımımız çok güçlü ve iki firma da kendi teknolojileri ile pazarda lider konumda. İnanıyorum ki bu birliktelik elde edebileceğimiz en iyi kombinasyon ve eminim ki bu iş birliğimiz, perakende sektörü temsilcilerine, yaşadıkları zorluklarla başa çıkabilecekleri en yüksek değeri ve çözümleri sunacaktır.