Üçge 13. İnsan Kaynakları Zirvesi’nde

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Güney Marmara Şubesi tarafından düzenlenen, liderler, yöneticiler ve insan kaynakları profesyonellerini buluşturan, 13. İnsan Kaynakları Zirvesi, Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Organizasyonda Üçge İnsan Kaynakları ekibi tam kadro yer aldı, insan kaynakları uygulamaları hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Her yıl farklı bir temayla düzenlenen ve Türkiye’de büyük ilgi gören İnsan Kaynakları Zirvesi’nin bu yıl “İnsanca” temasıyla düzenlendi. Organizasyon kapsamında geleneksel İK yaklaşımlarının yerini alan yeni İK süreçleri, insan yönetiminin önemi, bugünü ve geleceği, yetenek yönetimi gibi birbirinden farklı konular masaya yatırıldı.

Organizasyonun açılış konuşmasını, PERYÖN Güney Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Levent Özçengel yaptı.

“NE YAPARSAK YAPALIM, İNSANCA OLMALI”

Değişen dünyanın, organizasyonların ve stratejilerin de değişmesine sebep olduğunu vurgulayan Özçengel, “Bu durum, liderlik şekillerinin değişmesini gerektiriyor. Bütün bunların sonucu olarak da bizim, İnsan Kaynakları uygulamalarımız değişiyor. Artık tesis ve makine yatırımları, şirketlerin varlıklarını sürdürmeleri için yeterli olmuyor. İnsan faktörü hiç olmadığı kadar önemli bir konuma gelmiş durumda. Biz, tüm bu değişimlerin ışığında, insana sadece kâğıt üzerinde değil, gerçekte de değer verilmesi gerektiğine inandığımız için “İnsanca” temasını seçtik. Günümüz iş dünyasında çalışanlar, artık daha mutlu olacakları işyerleri istiyorlar. Bunun yanında şirketler ise; bağlılıkları düşen mutsuz çalışanlar ve bu durumun verimliliği düşürmesi gibi büyük sorunlarla da karşı karşıya kalmaktalar. Daha fazla insanlığa, daha fazla sevgiye, daha fazla hoşgörüye ihtiyacımız olan zamanlardayız” diye konuştu.