ÜÇGE Perakende Söyleşilerinin Konuğu: Murat ŞAHİN

Üçge’nin çalışanlarına, müşterilerine ve sektördeki diğer firma ve kurumlara yönelik organize ettiği, sektörle ilgili konularda alanında uzman kişilerin aktarımda bulunduğu bir platform olan Perakende Söyleşileri ile Üçge, “sektörün bilgi kaynağı ve rehberi” olma misyonunu sürdürüyor. Üçge Akademi, Perakende Söyleşileri’nde 7 Şubat 2014’te, Fütüristler Derneği Başkanı Murat ŞAHİN’i, konuk etti.

100 Yaşında gençler dönemine hazırlık

Secure Drive fikri ile 2010 yılında Junior Chambers International tarafından Creative Young Enrteprenuer Award (Yaratıcı Genç Girişimci Ödülü) Türkiye birincisi seçilen Murat ŞAHİN’in Secure Drive fikri bugün part time özel şoför hizmeti ile 4 büyük şehirde her ay binlerce kişiye hizmet sağlıyor. “Benzeri olmayan iş hayalleri kurmak” için kurucu ortağı olduğu “Orijinal” şirketlerinin sayısı 4’e ulaşan, World Future Society üyesi, Fütüristler Derneği Başkanı Murat Şahin, “100 Yaşında Gençler Dönemi için Hazırlık” başlıklı söyleşisiyle, Şubat 2014 Cuma günü Üçge BOSB Konferans Salonu’nda dinleyicilerle buluştu.

 

Son 50 yıl ve bugün

Üçge Akademi çatısı altında, Üçge BOSB Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “100 Yaşında gençler dönemine hazırlık” başlıklı sunumuyla, Murat ŞAHİN, değerli paylaşımlarda bulundu. 50 yıl önce seyahat eden 1 milyon varken, bugün bu rakamın 1 milyarın üstünde olduğunu, 2000 yılından bu yana Afrika kıtasının ortalama yüzde 5 büyüdüğünü aktarırken, insanlık tarihinde 300 yılda gerçekleşen değişikliklerin artık 20 yılda tamamlandığına dikkat çekti. Dünya üzerinde var olan bilginin yüzde 90’ının son 2 yıl içinde yaratıldığını ifade eden Şahin bu veriler doğrultusunda gelecek öngörülerini dinleyicilerle paylaştı.

 

2100 yılı ve rekabet için öneriler

2100 yılında aynı aileden 8 kuşağın bir arada hayatta olabileceğini ifade eden Murat Şahin, “Bugün doğan bir çocuk, 2100 yılında genç olacak” dedi. Artık aynı işi yaptığınız firmalar değil, sizin talip olduğunuz paraya talip olan herkes rakibiniz diyerek geleceğin rekabetini anlattı. Hastanelerin yerini sağlıkhaneler alırken, rekabet etmek için endüstriyel psikologlar yerine antropolog ve sosyologlara ihtiyacımız olacağını ifade etti.

 

Yaşamak istiyorsanız, çevreci olmak zorundasınız

“Çevreci olmanın sosyal sorumlulukla ilgisi yok. Yaşamak istiyorsanız çevreci olmak zorundasınız. Hayatın her anında, her noktasında…” diyen Şahin “Gelecekte her çatıda bir güneş paneli, her pencerede bir domates fidesi olacak, olmalı. Yeşilci olma devri bitti, mavici olalım” mesajını verdi.

Sunumunun sonunda katılımcılardan gelen soruları yanıtlayan Murat ŞAHİN’e, Üçge adına plaketini Bursa Perder Başkanı Mustafa GÜREL verirken, hediyesini ise Milli Pazar Yönetim Kurulu Başkanı Haşim kılıç takdim ettiler.