Üçge’de Toplam Kalite ve Müşteri İlişkisi Eğitimi

Kalite kavramının çalışma hayatına girişi ve gelişim süreci, çalışanların kaliteye bakış açısı ve müşteri isteklerinin farklılığı, müşteri memnuniyetinin ilk öncelik olması ve koşulsuz sağlanması için yapılacak çalışmalar üzerine ÜÇGE çalışanlarına bilgilendirme eğitimi düzenlendi.

Kalite Sistem Uzmanı Salih Yurtseven tarafından verilen eğitimde Toplam kalitenin tarihçesi, Toplam kaliteye yön verenler (Frederic W. Taylor/Henry Ford/William Edwards Deming),Süreç içinde karşılaşılan güçlükler, Toplam kalite müşteri ilişkisi, kalite kavramı, müşterinin önceliği,Toplam kalite ve müşteri ilişkisinin ISO9001’deki yeri,Toplam kalite ve proses kavramı (Müşteri odaklı proses yaklaşımı),Yalın üretim,Yalın üretim araçlarından TPM (Toplam üretken bakım / Üretimdeki 16 kayıp), 5S, Poka-Yoke, Girişim ve Yaratıcılık (Öneri sistemi), Sürekli gelişim döngüsü (PDCA/PUKO) ana başlıkları altında önemli bilgiler aktarıldı.

Eğitimle ilgili açıklama yapan Yurtseven “Günümüzün vazgeçilmez kavramlarından biri olan “Kalite” toplumun her kesiminde sıkça konuşulur olmaya başladı. İster hizmet sektörü olsun ister üretim sektörü; insanlar aldıkları hizmet veya üründen beklentilerini karşılayamaz ise hoşnutsuzluklarını yazılı veya sözlü dile getirmeye başladılar. Bu da hizmet veya üretim sektörünü, daha kaliteli bir başka deyişle her türlü müşteri beklentisine cevap verebilecek şekilde hizmet veya üretim yapmaya zorlamaktadır.” dedi.