ADAY ÇALIŞANLARİMİZ İÇİN KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE DAİR AYDINLATMA METNİ

İşbu Aydınlatma Metni 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) ve Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ kapsamında Şirketimiz Işıktepe OSB Mahallesi Kahverengi Cadde No:16 Nilüfer/Bursa/TÜRKİYE adresinde mukim 0904003772000013 Mersis No’lu Üçge Mağaza Ekipmanları Pazarlama Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından Veri Sorumlusu sıfatıyla hazırlanmış ve sizlere sunulmuştur.

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENME AMACI


Şirketimize gerçekleştirmiş olduğunuz iş başvurusuyla tarafınızdan temin edilen kimlik bilgileriniz, adres-iletişim bilgileriniz, eğitim-yetkinlik-mesleki deneyim bilgileriniz, askerlik durum bilginiz, referans bilginiz, fotoğrafınız, sağlık durumu bilginiz; hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olma, işlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olma, belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenme, doğru ve gerektiğinde güncel olma, ilgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilme ilkelerine uygun bir şekilde, aday çalışan olarak, sizlerle iletişim kurulması, iş başvurunuzun değerlendirilmesi ve genel olarak işe alım süreçlerinin yönetilmesi amacıyla Şirketimiz tarafından işlenecektir.

KİŞİSEL VERİLERİN TOPLANMA YÖNTEMİ ve HUKUKİ SEBEBİ

İşbu Aydınlatma Metninde belirtilen kişisel verileriniz Genel Müdürlük, şubelerimiz, internet sitemiz www.ucge.com aracılığıyla yazılı veya elektronik ortamda yapmış olduğunuz iş başvurusuyla toplanmakta ve KVKK’nun 5. Maddesinde yer alan “Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” ve “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” hukuki sebebine, kişisel verilerinizin işlenmesi için açık rızanızın gerektiği durumlarda (Örneğin iş başvurunuzun grup şirketlerimizle paylaşılması) ise açık rızanıza dayanarak tamamen ya da kısmen otomatik yolla sadece işbu Aydınlatma Metninde belirtilen amaçlarla sınırlı olarak işlenmektedir.

KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI


Tarafınızdan edinilen kişisel veriler, aday çalışan olarak, sizlerle iletişim kurulması, iş başvurunuzun değerlendirilmesi ve genel olarak işe alım süreçlerinin yönetilmesi amaçlarının ifa edilebilmesi için KVKK’nun 8.ve 9. Maddesinde yer alan kişisel veri aktarım şartları ve amaçları çerçevesinde, hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olarak ve işlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü, ilgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilme ilkelerine uygun olarak şirketimizce gerçekleştirilemeyen ve uzmanlık gerektiren konularda hizmet/destek/danışmanlık alınan yetkili kurum ve kuruluşlarla, mevzuat hükümlerinin izin verdiği ya da zorunlu tuttuğu kişi veya kuruluşlarla, talepleri üzerine resmi mercilerle, açık rızanın gerektiği durumlarda ise açık rızanıza dayalı olarak (örneğin iş başvurunuzun grup şirketlerimizle paylaşılması) aktarılabilecektir.

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU’NDAN DOĞAN HAKLARINIZ

Kişisel veri sahibi olarak siz aday çalışanlarımız KVKK’nun 11. Maddesinde belirtilen haklara sahipsiniz. Söz konusu haklarınızı Veri Sorumlusuna Başvuru Usul Ve Esasları Hakkında Tebliğ’e uygun şekilde ya da www.ucge.com web adresinde yer alan Kişisel Veri Sahibi Başvuru Formunu kullanarak Işıktepe OSB Mahallesi Kahverengi Cadde No:16 Nilüfer/Bursa/ / TÜRKİYE adresine iletmek suretiyle yazılı olarak kullanılabilirsiniz.
Kişisel verilerin işlenmesinden önce Veri Sorumlusu Üçge Mağaza Ekipmanları Pazarlama Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından aydınlatma yükümlülüğünün yerine getirilmesi amacıyla hazırlanan ve tarafıma sunulan bilgilendirmeyi okuduğumu, anladığımı ve kişisel verilerime ilişkin olarak bilgilendirildiğimi kabul ederim.

Ad-Soyad :
Tel No :
E-mail :
İmza :